Raad unaniem voor amendement JessLokaal: Actie voor Openbaar Vervoer

Raad stelt Economische Agenda vast

De gemeenteraad van Schagen heeft unaniem voor het amendement van JessLokaal en GroenLinks gestemd om een actiepunt op te nemen in de nieuwe economische agenda voor het verbeteren van het openbaar vervoer. JessLokaal ziet het afschalen van de dienstregeling door Connexxion en de NS als een bedreiging voor de regio en spoort het college aan om met deze partijen en de provincie in gesprek te gaan om te zorgen dat er een goed OV-netwerk komt in de gemeente Schagen.

Het amendement maakt onderdeel uit van de economische agenda. In dit document laat het college zien hoe de economie er op dit moment uitziet in de gemeente en welke richting de gemeente de komende jaren op wil. Over het eerste deel is JessLokaal enthousiast. De economische agenda laat een goed beeld zien van de sectoren en bedrijven die er op dit moment zijn in de gemeente. Dit laat niet alleen aan onze gemeente, maar ook aan de provincie en het rijk zien,dat de gemeente Schagen een omvangrijke economie heeft. 

In het tweede deel van de economische agenda geeft de college de richting aan, die de gemeente op wil met de economie in de komende jaren. De gemeente gaat zich focussen op het verdiepen en verbreden van Seed Valley en de Energy & Health campus. Daarnaast wil de gemeente zich inzetten om bedrijven meer te stimuleren om mee te doen aan de energietransitie en klimaatadaptatie.

De hele economische agenda is bijgevoegd.

IMG_0037 IMG_0037