Noodzakelijke verbouwing van het DOP kan eindelijk beginnen

JessLokaal wil verdere vertraging voorkomen

JessLokaal is verheugd dat bijna de volledige raad, met uitzondering van de SP, akkoord is gegaan met de voorgenomen verbouwing van het voormalige VVV-kantoor t.b.v. het DOP te Petten,  voor een bedrag van 300.000 euro,.

Nu kan eindelijk de noodzakelijke verbouwing gaan plaatsvinden, zou je denken. Maar in de raadsvergadering kwamen het CDA, de VVD en de Seniorenpartij met een amendement om bij het Dorps Ontmoetingspunt in Petten een openbaar toilet te realiseren en hiervoor € 50.000,- beschikbaar te stellen. JessLokaal is uiteraard voorstander van een openbaar toilet in Petten. Maar voor JessLokaal mag de verbouwing hierdoor geen verdere vertraging oplopen.

Volgens de drie partijen vragen inwoners, ondernemers en belangenorganisatie OFS al tijden om in Petten een openbaar toilet te realiseren. De verbouwing van het Dorps Ontmoetings Punt (DOP) zou een kans zijn om de voorziening te verwezenlijken.

Wethouder Erol stelde voor om eerst een onderzoek te doen naar de mogelijkheden en kosten. Daarbij wordt gekeken naar een inpandig toilet óf een extern toilet,  zoals dat ook in Callantsoog is gerealiseerd. Mocht de voorziening duurder worden, dan komt Erol terug naar de gemeenteraad.

Jesslokaal spreekt haar zorg uit dat de zo broodnodige verbouwing door procedures vertraging oploopt.

 

VVV VVV