Geïnteresseerd in de (lokale) politiek?

Cursus "Politiek Actief" gaat weer van start.

Ben je geïnteresseerd in de (lokale) politiek, maar weet je niet hoe te beginnen? Wil je niet meteen aan een partij vastzitten, maar eerst eens kijken? Dan is de cursus ”Politiek Actief”  iets voor jou.

Zo begon ik (Ron Zut) zelf in het voorjaar van 2021 aan deze cursus. Wist wel iets van politiek af, maar niet de ins en outs. Ook had ik wel een politieke voorkeur, maar om nu direct me te binden aan een partij, dat ging me een stap te ver.

Op deze cursus heb ik geleerd hoe de politiek werkt. Wat is precies de positie van de gemeenteraad ten op zichte van de rest van de organisatie. Hoe verhouden gemeente, provincie en rijk zich tot elkaar. Wie doet eigenlijk wat?

Maar ik leerde ook: de basis van debatteren en ontmoette diverse bestuurders en politici.

Ik heb me daarna aangesloten bij JessLokaal en ben gekozen in de gemeenteraad. Dat hoeft natuurlijk niet, deze cursus is zeker ook interessant voor bijvoorbeeld leden van een dorpsraad, of bestuur van een culturele of sportvereniging. Ook hier heb je regelmatig te maken met de (gemeente)politiek.

Kijk eens op de volgende onderstaande link voor meer informatie. Uiteraard kan je ook contact opnemen met mij, mail me dan op r.zut@raadschagen.nl


Ron Zut

 

 

 

65a688bae778b1b93d5515e9_Kopie van Kopie van Zonder titel-p-1080 65a688bae778b1b93d5515e9_Kopie van Kopie van Zonder titel-p-1080